nieuws
Standard Post with Image

nieuws

Voor degenen die het nog niet weten.... Naast de goudgele ronde kazen, de plakkerige zoete stroopwafels en de gekke zwarte dropjes, zijn de zoute haringen erg in trek. Niet zozeer de lekkernij is populair, maar vooral de manier waarop deze vis gegeten wordt; uit het vuistje. Het haring happen doen wij Nederlanders erg graag. Per hoofd van de bevolking eten wij gemiddeld 5,2 stuks haring per jaar. Wat maakt deze vis nou zo bijzonder? Het allerbekendste aan het haring happen is de manier waarop deze eetgewoonte uitgevoerd word. Veel mensen denken dat haring rauw gegeten wordt, maar dat is niet waar. Het wordt weliswaar koud gegeten, maar de vis is van te voren gekaakt. Dit is een bepaald rijpingsproces, waar de vis in zout wordt gelegd. Als de vis klaar is, wordt het gefileerd en daarna krijg je de vis op een schoteltje met wat uitjes erbij. Het is de bedoeling dat je de vis aan z’n staart oppakt en door de gesneden uitjes haalt. Daarna hoor je volgens traditie de vis boven je hoofd af te happen.

nieuws
Standard Post with Image

U zult zeker benieuwd zijn naar het traditioneel
lekkere woensdag-menu van deze week:
Groentesoep
Varkenshaasje met pepersaus
Gemengde groete
Gebakken aardappelen
Koffie of een ijsje...

nieuws
Standard Post with Image

Activiteitenoverzicht:

Maandag en donderdag - BRIDGE van 14.00 tot 18.00.

Dinsdag om 16.00 - SCHAKEN

Vrijdag de Hollandse avond van 17.00 tot laat in de avond.
Na een week hard werken lekker gezellig met elkaar kletsen én een glas drinken! Lekkere hapjes zijn uiteraard beschikbaar.

Zondag fietsen - starttijd 10.00 - 40-45 km voor de snelle groep en voor de recreatieve fietsers een 25 km.

Elke 1e en 3e Zondag van de maand wordt een motorbiketocht georganiseerd in samenwerking met de Bikers Boys Hua Hin. Leuke verkenning van de mooie omgeving van Hua Hin en grotendeels op schilderachtige en rustige wegen. Deelname is gratis. Enige rijervaring is gewenst. Om 8.30 verzamelen bij Say Cheese. Vertrek is om 8.45.

Neem een kijkje in onze bibliotheek én videotheek beide zijn overzichtelijk vernieuwd.

nieuws

Zondag 25 juni hebben we weer de Formule 1 –

GP EUROPA 2017 – CIRCUIT AZERBEIDZJAN - CIRCUIT BAKU CITY DE RACE START OM 20:00 LOCALE TIJD

Dus zorg dat je op tijd – omstreeks 19:00 of eerder - bij Say Cheese aanwezig bent vanwege de voorbeschouwing!

nieuws
Standard Post with Image

Max Verstappen: ‘Baku is een bijzonder circuit’

De Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan.. Het stratencircuit stond in 2016 voor het eerst op de kalender en leverde toen een draak van een race op. Max Verstappen noemt het een bijzonder circuit. “Baku is best een speciaal stratencircuit. Het is uniek doordat het brede secties afwisselt, met extreem smalle bochten. Een deel is zelfs het smalste deel van de gehele Formule 1 kalender. Sector 2 is smaller dan delen van Monaco, wat vaak wordt gezien als smal en uitdagend.”

“Als je richting het oude centrum gaat en het kasteel passeert, dat is echt een leuk maar lastig stuk. Het is voor de toeschouwers ook erg mooi om de auto’s daar te zien rijden. Dat is mijn favoriete deel van het circuit.” Daarna volgt er een gigantisch lang rechte stuk van ruim twee kilometer. Het langste van de hele Formule 1 kalender, waar snelheden van 370 kilometer per uur worden behaald.

nieuws
Standard Post with Image

In het seizoen 2016 zag Azerbeidzjan de laatste aanvulling op de Formule 1-kalender, waarbij de hoofdstad Baku gastheer was voor de snelste straatbaan in Formule 1-race, op een lay-out die is ontworpen door de bekende F1-spoorarchitect Hermann Tilke. "Ons kort aan Tilke Engineering was simpel - creëer een circuit dat uniek is, een die de Grand Prix in Baku helpt, vestigt zich snel op als een van de meest spannende, spannende locaties op de F1-kalender en een die zowel fans en teams Zijn enthousiast over, "zei Azad Rahimov, minister van Jeugd en Sport van Azerbeidzjan. "Belangrijker nog, we wilden een spoor dat het beste van Baku, onze hoofdstad, zou laten zien en ik ben verheugd dat het circuit dat doel heeft behaald." Tilke's ontwerp trok technische sectoren met extreme straights om een prachtig circuit te creëren dat ook bloeit op Baku's zeer aantrekkelijke stedelijke sfeer en de geweldige combinatie van geschiedenis en 21ste eeuwse stijl. Het historische stadscentrum, de prachtige strandpromenade en het indrukwekkende overheidshuis combineren de perfecte achtergrond voor het spectaculaire circuit. "Het is duidelijk dat straatcircuits een aantal uitdagingen voordoen in termen van circuit design, maar we hebben enkele unieke functies kunnen opnemen die de teams en fans met fascinerende races zullen bieden," stelt hij op. Bijvoorbeeld, het extreem smalle bergopwaartse gedeelte bij de oude stadsmuur beloont nauwkeurigheid en moed, terwijl de 2,2 kilometer langs de promenade de auto's platvliegen met zeer hoge topsnelheden - een ongelooflijk spektakel voor de kijkers...