1Dag
Standard Post with Image

Bij Say Cheese en onder het genot van een drankje maken we kennis met elkaar en bespreken we de planning voor de fietstocht. Uiteraard nemen we de route en een aantal veiligheidsaspecten door. Daarna stemmen we nog even alles op elkaar af.

2Dag
Standard Post with Image

Even bijkomen.. Je geestelijk en lichamelijk voorbereiden op de fietstocht van morgen met een beetje voorpret. Kom lekker chillen op ons terras.

3Dag
Standard Post with Image
Standard Post with Image

Van Hua Hin naar Prachuapkhirikhan, een afstand van 96km. We vertrekken uit Hua Hin richting het Sam Roi Yot National Park en fietsen, op ons gemak tussen het kalksteen gebergte langs het strand, naar Prachuapkhirikhan.

De eerste stop die we maken is bij Khao kalok. Dit is op ongeveer 42 km na vertrek. Hier gaan we eten en drinken bij een van de strandrestaurantjes. Hier bewaren we de botjes van eventuele kip. Die een klein stukje verder aan de Schildpadden gevoerd kunnen worden. De 2e stop die we maken is bij de Mangrove canal tour in Sam Roi Yot na ongeveer 67 kilometer vanaf ons startpunt. Dit is een boottrip van anderhalf uur door de prachtige mangrove van het park. Uiteindelijk komen we aan in Prachuap waar we dineren en overnachten bij het Had Thong hotel aan het strand.

  Khao Daeng Boat Trip

4Dag
Standard Post with Image
Standard Post with Image

Prachuapkhirikhan naar Bang Saphan, een afstand van 100 km. We fietsen langs de kust. We zijn nu een flink end weg van de belangrijkste toeristische gebieden, op weg naar een rustige plek...

De 1e stop die we zullen maken om even te drinken is bij het pittoreske treinstation van Wang Duan na ongeveer 23 kilometer. De 2e stop voor onze lunch maken we bij een wegrestaurant aan de Petchkasem road. De 3e stop die gemaakt word is bij de Thong Chai tempel, hier kunnen we even bijkomen en weer wat drinken. We overnachten aan de kust in de buurt van Bang Saphan waar we ergens in de buurt dineren.

5Dag
Standard Post with Image
Standard Post with Image

Bang Saphan naar Chumphon, een afstand van 101 km. Onze route blijft langs de kust, met een prachtig uitzicht op de zee aan de linkerkant en ruwe bergen aan de rechterkant, terwijl we door het smalste deel van Thailand rijden tot we net ten noorden van Chumpon zijn beland.

Deze dag is een zeer heuvelachtige lange rit. We beginnen de dag dan ook met een paar pittige klimmen, maar gelukkig ook mooie lange afdalingen. Onze 1e stop waar we kunnen drinken doen we bij een kokosnotenfarm waar we kunnen zien hoe de kokosnoten verwerkt worden. Dit zal op ongeveer 24 km vanaf ons beginpunt gebeuren. Na 50 km genieten we van het prachtige uitzicht over een kleine baai, waar we wederom iets drinken en een kleine snack proberen te eten, want onze lunch is pas bij onze volgende stop op ongeveer 72,5 km vanaf ons begin punt. We eten hier bij een restaurant aan de kustlijn vlakbij het vliegveld van Chumpon. Uiteindelijk word deze lange rit beloond met een verblijf in het nummer 1 resort op tripadvisor van Chumpon en wel het Tanisa Resort.

6Dag
Standard Post with Image
Standard Post with Image

Chumphon naar Kraburi, een afstand van 80 km. De westkust bij de Andamanzee is een geweldige rit met adembenemende natuur.

In deze toch maken we de oversteek van de oostkust naar de westkust van Thailand. De oversteek maken we voornamelijk over de hoofdweg. Dit vernieuwde wegdek beweegt zich met veel bochten en klimmetjes mee naar de andere kant. Na ongeveer 26 km zullen we onze eerste drankstop maken en een kleine snack. De 2e stop 45 km die we maken is bij de adembenemende Chum Seang waterval. Ook hier hebben we de gelegenheid weer even iets te drinken. Gelukkig hebben we op 50 km een leuk restaurantje langs de weg, waar we gaan lunchen. Uiteindelijk komen we een klein stuk voor Kraburi uit bij het kleine intieme Khun Nam Resort, waar we deze avond gezamenlijk gaan Barbecuen. Vanuit dit resort kunnen we aan de overkant van de rivier Myanmar ontdekken.

7Dag
Standard Post with Image
Standard Post with Image

Kraburi naar Ranong, een afstand van 69 km. We kruisen de Isthmus en gaan richting het westen, via een golvende weg door de schitterende jungle met fraaie bergen naar het Spa stadje Ranong, waar je op eigen gelegenheid kunt genieten van warme thermaal bronnen...

Na een ontbijt wat we deze keer zelf verzorgen gaan we over de golvende weg door naar Ranong. Op ongeveer 35 km maken we een eerste drankstop bij een bijzondere tempel met 7 grote Boedha beelden. Daarna rijden we door naar het Pak Nam Pan Seafood restaurant met wederom een prachtig uitzicht op de grote rivier die Thailand en Myanmar scheidt. Uiteindelijk komen we aan in Ranong waar we zullen verblijven in het prachtige Galla Hotel. In de directe omgeven zijn verscheidene restaurants waar we deze avond kunnen eten.

8Dag
Standard Post with Image
Standard Post with Image

Ranong naar Bang Ben, een afstand van 59 km. Schitterende stranden en mangroven met krabben en veel vogels.

Na ongeveer 15 km bezoeken we de Ngao waterval. Na een lunch bij een wegrestaurant zullen we vertrekken richting een klein resort in het kleine dorpje Kapoe. Helaas is hier niet veel te doen waardoor dit een gezellige avond met elkaar zal worden en even goed uitrusten voor de laatste fietsdagen in de tour.

9Dag
Standard Post with Image
Standard Post with Image

Bang Ben naar Kuraburi een afstand van 80 km. Op een golvende weg fietsen we door de valleien en passeren leuke dorpjes. De kinderen roepen "farang" wat westerling betekent.

De rit begint met een goede klim na ongeveer 8km vanaf ons vertrekpunt. Op 22,5 km vanaf ons begin punt zullen we een bezoek brengen aan het Wildlife Rescue Center Klong Nakha. Nadat we de grote haven gepasseerd zijn zullen we lekker gaan lunchen. Voor het dorpje Kuraburi komen we voor een korte stop nog een uitzonderlijk goede coffeeshop tegen, voordat we doorfietsen naar ons adembenemende Greenview Resort, gelegen aan een klein meer en wanen ons midden in de jungle.

10Dag
Standard Post with Image
Standard Post with Image

Kuraburi naar Khoa Lak, een afstand van 90 km. We vervolgen onze reis naar het zuiden en fietsen van vallei naar vallei naar het pittoreske Khoa Lak, één van de meest verwoeste gebieden door de Tsunami van 2004.

Na ongeveer 24,5 km weer een kleine drankstop bij een kleine koffietent. Daarna op 49,2 km een klein typisch Thais eettentje waar we onze lunch zullen nuttigen. Uiteindelijk zullen we in Khao Lak verblijven bij het luxe Palm Galleria resort.

11Dag
Standard Post with Image
Standard Post with Image

Khoa Lak naar Thai Muang, een afstand van 38 km. Er zijn een paar kleine heuvels waar we over moeten. Daarna is het nagenoeg vlak naar Thai Muang. De foto van de schilpad is genomen in het Turtle Conservation Center in Thai Muang. Vandaag een korte rit door het gebied, waar de tsunami Thailand het hards heeft getroffen. Ook word het een leuke actieve dag. We gaan namelijk Ziplinen bij Elephant Fly Zipline. Eni n Thai Muang verblijven we in een klein intiem resort, waar we weer met elkaar gaan barbecuen

12Dag
Standard Post with Image
Standard Post with Image

Thai Muang naar Phuket. Thai Muang, ongeveer 25km ten Noorden van de Sarasin brug betekent vrij vertaald, “de laatste stop van de tin mijn”, en was de woonplaats van vele Chinese tinmijners in de 18e eeuw. Voor ons is het de laatse stop voor Phuket. In Phuket zullen we verblijven in het prachtige Blu Monkey Hotel. Vanuit hier kunnen we lekker de laatste twee dagen genieten. Het Hotel is van alle gemakken voorzien. En ligt mooi Centraal in Phuket zodat de keuzemogelijkheden optimaal zijn.

13Dag
Standard Post with Image

We blijven in Phuket. Vandaag een rustdag na alle kilometers fietsen.

14Dag
Standard Post with Image

Afsluiting van de fietstocht. We nemen afscheid van elkaar en een ieder gaat verder op eigen gelegenheid. Wilt je vervoer terug naar Hua Hin? Laat het ons weten. Vraag naar de prijs...